Публикацията е допълнена с информация за дипломите, получени от институтите на ССА, в Уебсайта. Конкурс за иновации, АГРА,2023:  

Докато на първия етаж на Палата 6, в рамките на Международното земеделско изложение АГРА 2023, институтите на ССА впечатляваха със своите научни достижения и хрумвания по щандовете, на втория етаж на същата палата, се състоя тридневен маратон от семинари.

Форумът на 22.02., сряда, беше модериран от проф.д-р Виолета Божанова, заместник председател на ССА. Въведение към значимостта на темите направиха проф.дн инж. Мартин Банов, проф.  д-р Христина Янчева и проф. д-р Владислав Попов, заместник ректор от Аграрен университет Пловдив и координатор на ННП-ХРАНИ

Основен  тематичен акцент за 22 февруари 2023г. от 13.00 до 16 ч.:

„Технологични решения за устойчиво земеделие и бизнес идеи за кръгова биоикономика”

 Предстои:

23 февруари 2023г. от 13.00 до 16.15 ч. : Земеделие в условията на променящ се климат

24 февруари 2023г. от 13.00 до 16 ч.: Преживното животновъдство – проблеми и перспективи.

Научните изследвания са важни и трасират пътя към по-сериозни иновативни продукти. Но пътят до успешни технологични решения не винаги е бърз и лесен, обобщи в заключение на първия семинар проф.д-р Виолета Божанова. Тя предложи на следваща среща да бъдат поканени бизнес и финансови представители. Това налагат и последните предизвикателства към  земеделието и науката.

Вижте цялата делова програма на ССА и в следващите дни: ССА -АГРА 2023- Делова Програма

За някои от представените теми информира подробно и Уебсайта на ССА: Тема:“Функционални храни и биоразградими опаковки – иновативни решения за кръгова биоикономика“.

Фото: Въведение в деловата програма на проф.д-р Марин Банов, модератор: проф.д-р Виолета Божанова