Учените се събраха на оперативна среща преди началото на теренната работа от 22 до 25 юли

 

Изпълнител на Проект ПОЗЕСИН / Поземлени отношения и европейска политика: синергия и перспективи за българското земеделие“, 2019-2022 г. / договор на ФНИ Номер КП- 06-Н35/2 от 18.12.2019г./ е Институтът по аграрна икономика с участници проф.д-р Пламена Йовчевска, ръководител и членове на колектива: проф. д-р Нина Котева, гл.ас.д-р Ангел Саров, гл.ас.д-р Даниела Цвяткова и ас.Михаела Михайлова. Партньори по проекта са Аграрен университет – Пловдив и Икономически университет – Варна.

На оперативната среща в зала 1 на ИАИ ръководителят на проекта благодари на присъстващите колеги, както и на онези, които дистанционно подкрепят рабтната среща.  Професор д-р Йовчевска  акцентира на целта и посланието на проекта: „Да предадем нашата обич към младото поколение учени, призвани да поемат щафетата и да продължат работата в областта на поземлените отношения, които са в основата на селскостопанската дейност“. Периодът от три години, в който ще се осъществи проекта, е достатъчен,  дълъг, за да се направят качествени изследвания, които да послужат за научно-обосновани предложения. Резултатите ще послужат както на учените, които работят в граничните области на поземлените отношения, така и на специализираната администрация, която все повече се нуждае от научна експертиза.  В  започващата теренна работа ще се включат партньорите от Аграрния университет в Пловдив, а колегите от Икономическия университет  във Варна  ще се включат дистанционно. Уточнена бе:

 

Програма за теренната работа:

 

Сряда, 22.07.2020

-среща в с. Трилистник /област Пловдив/ със зем. производител Красимир Кумчев

-Разговори в Областна дирекция “Земеделие“ – Сливен

 

Четвъртък, 23.07.2020

  • Среща в Областна Дирекция „Земеделие“ – Бургас

 

Петък, 23.07.2020

  • Посещение на земеделски стопани в Бургаска област. С участието на Аграрния университет – Пловдив като партньор-изпълнител със свой екип.