Продължаваме  да търсим  пазари както за живите животни, така и за продуктите от тях /уточни още зем.министър проф.Хросто Бозуков/

Говедовъдите и овцевъдите ще получат допълнителни 2 млн. лева. Новината дойде от изявление на министъра  на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков при официалното откриване на Националния събор за опазване на местните български автохтонни породи животни в Калофер. Той уточни, че средствата ще бъдат насочени към отрасъла, след като е било направено разпределение на неусвоен финансов ресурс.

 

Земеделският министър увери фермерите още, че министерството продължава да търси пазари както за живите животни, така и за продуктите от тях, тъй като говедовъдството и овцевъдството са чувствителни сектори. „Затова те бяха включени в ковид мярката, за която с актуализацията на държавния бюджет осигурихме 70 млн. лева“, допълни още той.

 

Акцентирано бе на по-тясната връзка с потребителите и чцелта да се развият късите вериги на доставка.

Министър Бозуков акцентира, че потребителите все повече търсят традиционния вкус и качество, както и продуктите от екологично чисто производство.

 

Съборът се провежда за шестнадесети път под мотото „Да запазим заедно българското”, в местността „Паниците“ край Калофер. Тази година изложението е ориентирано към потребителите, съобщават от МЗХГ.

Фотоилюстрация, от архива на Библиотеката към Селскостопанска академия