В рубриката „Агротема“ Агро ТВ публикува втората част на интервюто си с доц.д-р Божидар Иванов, директор на Института по аграрна икономика, по повод стартирането на проект за факторите в българското земеделие и влиянието на Ковид – пандемията върху него, в контекста на ОСП и Плана за възстановяване/2021-2027/.

Някои от въпросите в интервюто: Какви да са темповете на развитие на българското земеделие, че да се достигне Европейското, кои са факторите на увеличение на ДДС и конкорентоспособността му, здравословното хранене – нов много сериозен завой  на Европейското земеделие – как са се включим?

„Конвенгирането – сближаването на българското земеделие е важно не само за нашата страна, но и за ЕС, който се нуждае от силни и конкурентни държави – членки, способни да поддържат доброто име и модел на Европейското земеделие, кето е и цел и същност на ОСП“, твърди доц. д-р Божидар Иванов.

Българското земеделие достига по-бързо европейските нива, отколкото като цяло българската икономика.  И все пак, нужни са още по-високи темпове от европейските , за да се навакса изоставането“, резюмира доц.д-р Божидар Иванов, директор на Института п аграрна икономика – ССА във втората част на интервюто си за Агро ТВ. И още:

Линк към Агротемата, излъчена по Агро.тв: https://www.youtube.com/watch?v=iNNxWhUYCtU