На 1 и 2 Юни 2023, в Европейския Комитет на Регионите, Брюксел, се провежда Заключителната конференция по проект SHERPA по програма HORIZON 2020.

В него ИАИ /Института по аграрна икономика – ССА/ е асоцииран партньор. От fктомври 2019 г. SHERPA работи по формулирането на препоръки за бъдещето на селските райони по разнообразни ключови теми. SHERPA също съдейства за развитието на със „Стратегия за дългосрочно развитие на селските райони, с  амбицията да участва в създаването на бедещите политики за развитие на селските райони.

На форума се  представят резултатите и изградената мрежа между трите групи заинтересовани страни: Наука-Общности-Политика. От ИАИ участват  гл. ас. Михаела Михайлова и докторант Божура Фиданска.

Те   представиха работата на ИАЕ в проекта, както на национално, така и на регионално ниво и запознаха аудиторията с вижданията за развитие на икономиката в селските райони. Във форума участват и  партньорите на ИАИ в проекта, г-жа Таня Дъбнишка-Георгиева от Асоциацията на земеделските производители и г-н Методи Методиев, независим експерт по подхода ВОМР и концепцията за „Интелигентни селища“.

Повече информация за темите обсъждани по време на конференцията може да намерите на следния линк:

https://rural-interfaces.eu

Фотогалерия: